ENRO RO
 
 
 

Extrudare

 

Extrusion     Extrusion

Extrudarea este o tehnică utilizată pentru procesarea unei mase de pudră umedă în fâşii omogene de material înainte de sferonizare. Utilizată în mare măsură în industria farmaceutică, acest proces are multe avantaje, inclusiv eliminarea prafului.

Multe materiale farmaceutice sunt extrudate ca un pas preliminar înainte de intrarea în alte diverse procese. În funcţie de material, o simplă extrudare poate fi de asemenea procesul final necesar.

Arcon este principalul producător de extrudere de presiune mică pentru industria farmaceutică. Gama lor de extrudere include si extruderele prin cu roţi dinţate sau sistem coş, precum şi extrudere cu şurub, care sunt potrivite pentru cercetare şi producţie. Alegerea între diferite tipuri de extrudere depinde de caracteristicile produsului şi proprietăţile de extrudare necesare. Arcon vă va sfătui în mod expert cu privire la echipamentul adecvat aplicaţiei dumneavoastră şi oferă opţiuni personalizate la cerere.

Vă rugăm să consultaţi secţiunea de mai jos pentru mai multe informaţii despre extruderele Arcon: Extruderele pentru bancuri de laborator, Extruderele sită şi Extruderele cu roşi dinţate.

 

Extruderul 20 pentru amplasarea pe masa de laborator

 

Lab Extruder 35

Extruderul 20 (prezentat în imaginea alaturată) este un extruder de tip sită conceput pentru a reproduce extrudarea din producţie pe bancul de probă din laborator. Extruderul 20 este ideal pentru dezvoltarea de produse farmaceutice şi a reţetei de fabricaţie.

 

    CARACTERISTICI

 • Uşor de utilizat
 • Dimensiuni de gabarit reduse
 • Disponibile cu site de 0.5 mm - 2.5 mm pentru a satisface diferite programe de dezvoltare
 • Uşor de a evalua costul pentru un echipament de producţie
 • Productivităţi de până la 20 kg pe oră
 • Sistemul unic cu role pentru extrudare reduce problemele cauzate de supraâncălzire sau uscarea materialului extrudat

 

Extruder de laborator cu şurub, cu densitate variabilă de extrudare

 

Lab Variable Density Screw Extruder

Extruderul Arcon cu densitate variabilă de extrudare este singurul extruder capabil să ofere simultan diametre variabile şi orificii pentru adâncimi variabile pentru extrudare radială şi axială. Particularitatea de a oferi toate combinaţiile rezultă în testarea eficientă a controlului şi extrudării cu densitate variabilă. Nici un alt extruder nu este capabil să ofere această combinaţie într-un singur echipament.

 

Testele comparative cu echipamente similare au arătat că spre deosebire de acestea care obţin o medie de 69% randament util, VDE are un randament util de 96% şi o mai mare posibilitate de configurare a densităţilor.

 

 

    CARACTERISTICI

 • Extrudare axială şi radială într-o singură unitate pentru bancuri de laborator
 • Nu este necesar un extruder con sau cupolă pentru creşterea capacităţii
 • Flexibil în conformitate cu cerinţele de formulare
 • Diametrele orificiilor de extrudare variază de la 0.2 - 2.0mm
 • Adâncimea orificiilor variază de la 0.5mm - 6 mm adâncime radială şi  8mm pentru  extrudarea axială (Nu sunt posibile toate combinaţiile în toate configuraţiile)
 • Capacitatea de a varia densitatea produsului extrudat

 

Mini extruder cu şurub

 

Mini Screw Extruder

Dacă aveţi nevoie de extrudare la scară redusă pentru extrudare materiale costisitoare sau foarte rare sau în scopuri de cercetare şi dezvoltare, Mini Extruderul cu Şurub ar putea fi o opţiune potrivită. Anterior era disponibil numai ca parte a "Mini setului", însă Mini Extruderul cu Şurub este acum disponibil ca un echipament complet GMP conform şi autonom pentru producţia de loturi clinice mici, chiar și de 5 grame!

 

Mini Extruderul cu Şurub oferă un mod eficient şi avantajos din punct de vedere al costului pentru a evalua efectul sau diferitele matriţe de extrudare pe proprietăţile produsului final. Experimentele au arătat că atunci când se utilizează loturi cu greutatea de 10g, este posibil să se realizeze o recuperare de 8 g de extrudat.

Mini Extruderul cu şurub poate fi conectat la DatastorTM care oferă o înregistrare permanentă a energiei, vitezei de rotaţie şi temperaturii produsului prin măsurarea cu exactitate la fiecare 5 secunde. 

 

 

Extruderul 35 sită (tip coş) - mobil

 

Floor Screen Extruder

Extruderul 35 "de joasă presiune" este potrivit atât pentru instalaţii pilot cît şi pentru producţie la scară şi este capabil de extrudare până la 180 kg / oră.

 

 

    CARACTERISTICI

 • Capacitate de lucru adecvată pentru Spheronizer 380 sau Spheronizer 500
 • Cantităţi foarte mici (aproximativ 0.5 kg) pot fi extrudate în timpul lucrărilor decercetare - dezvoltare
 • Uşor de demontat şi curăţat
 • Pachete complete IQ / OQ de documentaţie disponibile
 • Opţiune automată de încărcare, dacă este necesar
 • Complet compatibil cu dispozitivul DatastorTM pentru înregistrarea datelor
 • Site variabile cu orificii de diametre diferite care să permită o mare varietate de
  diametre de extrudare

 

 

Extruder 40 - mobil

 

Gear Extruder 40

Imaginea de alături reprezintă un extruder mobil, capabil de extrudare de până la 40 kg / oră. Proiectat pentru producţia la scară, extruderul este de asemenea potrivit pentru proiecte pilot şi este eficient pentru producerea de extrudat dens, de înaltă calitate. Extruderul produce acest extrudat mai dens fără a induce creşterea temperaturii produsului în timpul procesului.

 

    CARACTERISTICI

 • Capacitate de lucru adecvată pentru Spheronizer 380 sau Spheronizer 500 
 • Pot fi furnizate mecanisme cu orificii de diametru 0,8 - 2 mm, în funcţie de cerinţe
 • Rezultatul poate fi modificat prin modificarea vitezei de rotaţie

 

Dacă aveţi nevoie de un extruder cu viteză mai mare, Extruderul cu angrenaj pentru producţie Arcon 100 este capabil de rate de extrudare de 100 kg / oră. Aceste extrudere mai mari pot fi proiectate în funcţie de nevoile dumneavoatră specifice sau încorporate în alte echipamente, conform specificaţiei.

 

 

Arcon logo