ENRO RO
 
 
 

Mixere de producţie

             High Shear Mixing        High Shear Mixer

Arcon pune la dispoziţie o serie de mixere de producţie printre care sunt incluse mixere de agitare, mixere de amestec, mixere cu acces la bază şi mixere pe aceeaşi axă/ coaxiale. Aceste mixere de producţie cu o mare capacitate de forfecare pot îndeplini multiple funcţii, printre care următoarele:

Emulsionarea: Emulsiile excelente pot fi produse cu un efort minim. Emulsiile de ulei în apă şi de apă în ulei sunt rapid produse chiar şi atunci când are loc concentrarea unor anumite substanţe. Rata fluxului înalt permite adăugarea coloranţilor la sfârşitul amestecului.
Omogenizarea: Mixerul va omogeniza majoritatea emulsiilor, fără ca acestea să ducă la modificări fizice ale mixerelor iar după o anumită perioadă de timpe se va produce o emulsionare stabilă.
Solubilizarea: Chiar şi la vîscozităţi care se ridică la 30 000 cps, mixerul standard va duce la rotirea capacităţii respective şi va dispersa orice bucăţi care se pot forma din cauza unui adaos slab.
Diluarea: Datorită marii capacităţii de absorbire a mixerului, aluaturile sau sedimentele grele care se pot forma sunt dispersate imediat.
Dezintegrarea: Agitatorul cu o mare capacitate de forfecare şi acţiunea puternică de absorbţie reduc mărimea particulelor cu un minim de efort şi timp.

 

Mixerele de agitare

Arcon pune la dispoziţie o serie de mixere de agitare, printre care cele în stil propulsor şi mixerele axiale cu turbină axială. Descrierile succinte şi vitezele şi mărimile aproximative ale mixerelor pot fi identificate mai jos. Daţi un click pe imagine pentru a o mări.

 

VITEZE STANDARD NOMINALE

Viteză redusă   Viteză medie   Viteză mare
140 rpm şi mai puţin   282 rpm   1500 rpm şi 1000 rpm
(1410 rpm şi 910 rpm la încărcătură maximă)

 

 

 Agitating Mixer Models

Agitating Mixer            Agitator Mixer                  Agitating Mixer

 

IBC container

Arcon pune de asemenea la dispoziţie mixere pentru fluidele industriale şi agitatoarele pentru fluidele industriale destinate utilizării containerelor transportabile intermediare în vrac (IBC). Acestea sunt folosite pentru IBC standard, speciale şi din oţel inoxidabil.

 

MIXERE DE AMESTEC

Batch Mixer

 

Standard Immersion Mixers

 

 

 

 

 

 

 

Mixerul de amestec cu o mare viteză de imersiune are mai multe avantaje faţă de sistemele convenţionale de agitare. Cheia unei performanţe eficiente şi a marii viteze de procesare a acestor aparate este precizia cu care rotorul/statorul asigură o procesare uniformă cu puţină aerare sau interferenţe la suprafaţă.

 

AVANTAJE

 • Produse construite cu o mare precizie pentru o operare de lungă durată, fără defecte
 • Toate piesele de contact sunt fabricate din oţel inoxidabil 316, corespunzând cerinţelor alimentare şi farmaceutice şi bunelor practici de fabricare.
 • Furnizează o mare rezistenţă chimică la alte medii agresive
 • O serie largă de acţiuni de forfecare posibile prin variaţii ale rotorului/ statorului.
 • Capul interschimbabil permite unei maşini de amestec executarea unei varietăţi de funcţii printre care amestecul, dispersarea, emulsionarea şi omogenizarea.
 • Sunt disponibile combinaţii ale rotorului/statorului la comandă

 

MIXERE CU ACCES LA BAZĂ

Bottom Entry Mixer

                   Bottom Entry Mixer

Mixerul/ Omogenizatorul cu acces la bază este destinat pentru a fi utilizat direct la baza vasului unde se efectuează amestecul şi este compatibil cu agitatoarele contrarotative sau agitatoarelor cu suprafaţă răzuită. Modelele variază de la 0.75 kW la 15 kW sau până la o capacitate de lucru de 3000 litri. Sunt disponibile motoare cu o viteză şi cu două viteze iar motoarele pot fi aprobate ATEX dacă acest lucru este necesar. Aranjamentul de sigilare mecanică simplă sau dublă este de asemenea pus la dispoziţie.

MIXERE COAXIALE

 

Arcon pune la dispoziţie o serie de mixere coaxiale, printre care sunt incluse mixerele coaxiale cu mare capacitate de forfecare la un singur nivel, mixerele auto-curăţătoare de mare viteză şi mixerele cu multiple acţiuni de forfecare pe trei nivele.

Maşina de prelucrare coaxială oferă multiple avantaje faţă de maşinile de prelucrare pentru amestec, şi ocupă un spaţiu mai redus, este mai uşor de curăţat şi poate fi folosită în medii foarte vâscoase prin utilizarea unei pompe de alimentare suplimentare.

 

Inline Mixer

Arcon pune la dispoziţie o serie de mixere coaxiale, printre care sunt incluse mixerele coaxiale cu mare capacitate de forfecare la un singur nivel, mixerele auto-curăţătoare de mare viteză şi mixerele cu multiple acţiuni de forfecare pe trei nivele.

Maşina de prelucrare coaxială oferă multiple avantaje faţă de maşinile de prelucrare pentru amestec, şi ocupă un spaţiu mai redus, este mai uşor de curăţat şi poate fi folosită în medii foarte vâscoase prin utilizarea unei pompe de alimentare suplimentare.

 

 

 

Mixerele coaxiale cu un singur nivel

 

Single Stage In-Line Mixer Ideale pentru instalaţiile pilor şi în aplicaţiile de mare producţie, mixerul coaxial cu un singur nivel este utilizat în mod extensiv pentru procesarea într-o singură etapă şi recirculatorie. Prin intermediul unor inele ale rotorului/statorului interschimbabil pentru diferite nivele de forfecare şi al benzii de acţionare pentru intensificarea forfecării şi a ratei fluxului, mixerul pe un singur nivel este adecvat multor materiale şi aplicaţii. În plus, riscul unei aerări neintenţionate este eliminat de vreme ce sistemul este complet închis.

 

Mixere coaxiale auto-curăţătoare de mare viteză

 

In-line mixer Mixerele de mare viteză Arcon se curăţă singure şi se întreţin singure. Toate motoarele şi cutiile de viteze sunt disponibile în oţel inoxidabil în scopuri de igienă şi de spălare iar opţiunile cu cinci rotoare/ statoare interschimbabile acoperă aproape toate cerinţele. Ca şi celelalte echipamente de amestec furnizate de Arcon, modelele la comandă corespund cerinţelor specifice sau neobişnuite.

 

Mixere coaxiale cu acţiune multi-forfecare cu trei nivele

 

Three Stage Multi Shear Mixer Three Stage Mixer

 

Pentru producerea emulsiilor, dispersiunilor şi cremelor ultrafine, Arcon recomandă mixerul coaxial cu acţiune multi-forfecare pe trei nivele. Aceste mixere au fost utilizate cu succes în multe domenii ale ingineriei de procesare şi sunt adecvate procesării cu o singură trecere sau recirculării materialului, având în vedere că se solicită procesarea extrem de fină.

 

    AVANTAJE

 • Dispersie/ Descompunere de o mare calitate
 • Consum scăzut de energie
 • Mişcare rotaţională controlabilă şi umezirea pudrei
 • Viteză mai mare şi performanţă îmbunătăţită
 • Elimină pudra uscată de pe suprafaţa lichidelor
 • Menţine standardele de bune practici în fabricare 

Arcon logo