ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Industria Alimentară / Măcinare / Sisteme de măcinare cu conuri  

Sisteme de măcinare cu conuri

           Cone Mill           Cone Mill

Sistemele de măcinare cu conuri reprezintă un concept de reducere a dimensiunilor, cu consum redus de energie, ideal pentru materiale grase, lipicioase, umede, sensibile la căldură sau dificil de măcinat.

O acţiune uşoară de măcinare, care poate fi controlată în limite de granulaţie fină, ce menţine o dimensiune apropiată a particulelor şi care generează o fineţe minimă. Ca rezultat al timpului redus de procesare conurile de măcinare oferă avantajul unei încălziri limitate şi niveluri limitate de formare.

Este disponibilă o gamă variată de conuri de măcinare de la Arcon, cu diametre ale conurilor de la 75 la 680 mm şi o cotă de procesare de până la 10 TPH. Fiecare model al gamei poate fi adaptat nevoilor fiecărui client.

 

PROCESUL DE MĂCINARE CU AJUTORUL CONURILOR

 

Cone Milling

Materialul care trebuie procesat este introdus în camera de măcinare. Viteza redusă a rotorului de măcinare forţează materialul alimentat către trecerea turbionară. Particulele de material nemăcinat sunt aruncate prin forţa centrifugală către pereţii camerei conice de măcinare, acestea fiind ridicate către o trecere spiralată. Acţiunea rotorului faţă de pereţii camerei de măcinare asigură o forfecare ridicată a produsului. În cadrul impactului iniţial un procent mare din produs este micşorat la o dimensiune mai mică decât orificiul conului. Aceste particule sunt golite instantaneu în jgheabul de golire al sistemului de măcinare. Jgheabul este astfel conceput încât să asigure libertate particulelor, pentru ca acestea să nu realizeze o nouă formaţiune.

Un procent redus de particule nemăcinate este ghidat către peretele conului din sistemul de trecere turbionară, fiind supus în continuare procesului de măcinare, pentru reducerea dimensiunilor. Particulele foarte mari ajung în partea superioară a sistemului turbionar, intrând din nou în sistemul de alimentare cu material, pentru a fi supuse unui nou ciclu de măcinare.

 

 

     BENEFICIILE UTILIZĂRII MORILOR CU CONURI

  • Eficienţă ridicată
  • Acţiune de măcinare uşoară
  • Uşor de curăţat
  • Generare redusă de căldură
  • Nivel redus de praf
  • Nivel redus de zgomot
  • Design flexibil
  • Util pentru o diversitate de aplicaţii                                       

 

 

Arcon logo