Cafea
Cafeaua uscată congelată de este un material granulat, cu o densitate în vrac de 240-400 kg/m3. Este cernută pentru a se îndepărta materialul supradimensionat şi pe cel fin, înainte de ambalare. Cafeaua uscată congelată este cernută prin ochiuri de plasă cu dimensiuni de 4-7 şi cea fină este eliminată prin ochiuri de plasă de 18-35.
Pentru a se conforma cu normele de igienă, cele mai utilizate sunt sitele din oţel inoxidabil, cu o capacitate de încărcare tipică de 1.7 TPH/m2.
Deoarece cafeaua uscată congelată este prelucrată la -40° C, sunt incluse caracteristici speciale în sita pentru a procesa material la astfel de temperaturi. Acestea includ:
-
bandă de tragere cu rulmenţi din oţel în loc de bucşe din cauciuc
-
unitate specială cu capăt de ulei sau grăsime pentru lubrifierea corespunzătoare la -40° C
-
punte de sprijin cu tijă cu bile special formată şi bile de silicon pentru curăţarea continuă a ochiurilor de plasă la -40 ° C