ENRO RO
 
 
 

Celofanarea

OverwrappingOverwrapping

 

Ambalarea în celofan sau celofanarea este procesul de împachetare în folie de celofan a produsului şi îndoirea-lipirea marginilor  utilizând sisteme de lipire la cald. Celofanarea are ca rezultat scăderea costurilor de producţie corelată cu creşterea calităţii aspectului produsului. Ca şi materiale ce se utilizează pentru ambalare, menţionăm: polipropilena, PVC, polietilena, hârtie şi chiar cele noi, biodegradabile pe bază de amidon de porumb.

Celofanarea este un process des utilizat cu aplicaţii multiple în diferite ramuri industriale:

 

    INDUSTRII CU APLICAŢII DE CELOFANARE

  • Alimentară şi a dulciurilor
  • Tutunului
  • Cosmetică
  • Ceai și cafea
  • Farmaceutică

 

ARCON furnizează o gamă variată de maşini de celofanat care să corespundă cerinţelor, de la maşini semi-automate de mică productivitate la maşini complet automate de mare capacitate. Toate maşinile oferite realizează aceeaşi calitate a ambalării pentru produs singular sau grupaj de produse, permiţând modificări ale maşinii pe dimensiunile pachetelor în aprox. 15 minute.

Seria de maşini automate de celofanat, productivităţi de peste 40 ambalări pe minut sunt frecvent realizate şi pot ajunge până la 300 ambalări pe minut. Capetele ambalării sunt lipite prin diferite procedure – lipire la cald, lipire cu adeziv rece sau termic. Maşinile de celofanat sunt robust, cu design modular şi usor de utilizat, necesitând minime operaţii de întreţinere.

 

SPECIFICAŢII TEHNICE ALE GAMEI

Productivitate 10-300 ambalări pe minut
Timp de modificare conform dimensiunii produsului 15 - 40 minute
Dimensiunile produselor 

Lungime: 40 - 450 mm
Lățime: 20 - 350 mm
Înălțime: 5 - 175 mm

Lungimea filmului 50 - 880 mm
Lăţimea filmuluii 50 - 550 mm


Valorile de mai sus sunt furnizate ca un ghid și depind de factorii cum ar fi mărimea produsului. Modelele personalizate pot atinge valori care să depășească valorile de mai sus. 

 


 

Arcon logo