ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Industria Alimentară / Cernerea / Zahăr / Eboşare şi sortare zahăr  

Eboşare şi sortare zahăr

Sugar Screening         Sugar Screening


Greutatea specifică aparentă a zahărului se situează între 600 - 800 kg/m3. Zahărul trebuie eboşat pentru a îndepărta bulgării şi materialele străine, înainte de a se efectua o sortare pentru ambalare.

EBOŞAREA ZAHĂRULUI


În general eboşarea zahărului se clasifică în două categorii:

  • Eboşare brută - prin aproximativ 4M (4,75 mm). Sunt posibile rate foarte ridicate
        pentru aceste aplicaţii.
  • Eboşare de fineţe - de la 12 la 18M (1,7 to 1,0 mm). Eboşarea de fineţe este
        executată în rafinării sau în fabrici de prelucrare a sfeclei de zahăr şi fabrici de
        alimente unde zahărul este utilizat ca ingredient. Capacităţi de 3000 până la
        7000 PPH/sq ft (14-35 TPH/mz) de 18 M până la 12 M. Oricum acestea sunt drastic
        reduse atunci când este vorba de dimensiuni apropiate de cele ale cristalelor pentru
        industria alimentară.

Datorită faptului că zahărul este un aliment, elemente de ordin sanitar sunt comune în construcţia utilajului.
 

SORTAREA ZAHĂRULUI

După eboşare, sortarea se face în două etape:

1. Cernere primară

Sistemele de cernere primară produc, de regulă, trei tipuri de granulaţie:

  • Granulaţie fină (-14+30M / -1,4+0,6 mm)
  • Extra fină (-30+80M / -0,6+0,18 mm)
  • Praf (-80M / -0,18 mm)

2. Cernere specială

Acest tip de sortare este realizat de cele mai multe ori cu un set secundare de site două sau mai multe platforme şi care sunt alimentate de la sistemele primare de cernere. Specificaţiile pentru produsul final sunt foarte diferite între procese.

Granulaţia zahărului este de la 14 la 80M şi se concentrează în special în jurul valorii de 50M (0,3 mm). De regulă se utilizează site sintetice sau din inox.

O rată tipică pentru sistemul primar de cernere este 3,4 TPH/m2.