Făină
Faina este cernută pentru a îndepărta orice impurităţi care rămân, înainte de ambalare.
Făina măcinată sau sfărâmată are de obicei impurităţi iar densitatea în vrac variază între 560-720 kg / m 3. Faina se cerne în ochiuri între 10-40, cea mai frecventă dimensiune a ochiurilor sitei fiind de 30 pentru instalaţiile de cernere a făinii. Utilizarea acestei dimensiuni pentru ochiurile de plasă ale sitelor sintetice permite făinii dure să fie cernută la rate de 1000 PPH pe metru pătrat de suprafaţă a sitei. Ratele sunt chiar mai mari folosind site din oţel inoxidabil sau site cu deschideri mai mari. Ratele vor fi mai mici la făina moale.
Pentru a se conforma cu standardele industriei alimentare, echipamentele sunt proiectate ţinând cont de igienă. Au fost incluse modificări pentru a se asigura că tot materialul fin este cernut şi nu rămân noduli fini pe sită, ca urmare a stivuirii făinii.
Astfel de modificări şi caracteristici includ:
- mişcarea rotativă care mai degrabă cerne materialul prin sită, decât s-o forţeze
- acţiunea blândă care minimizează ruptura sitei din cauza obiectelor străine
- design sanitare uşor de curăţat
- curăţarea rulmenţilor ochiurilor de plasă
- design anti-stivuire
- întreţinere redusă
|