ENRO RO
 
 
 

Făină

 

Faina este cernută pentru a îndepărta orice impurităţi care rămân, înainte de ambalare.

Făina măcinată sau sfărâmată are de obicei impurităţi iar densitatea în vrac variază între 560-720 kg / m 3. Faina se cerne în ochiuri între 10-40, cea mai frecventă dimensiune a ochiurilor sitei fiind de 30 pentru instalaţiile de cernere a făinii. Utilizarea acestei dimensiuni pentru ochiurile de plasă ale sitelor sintetice permite făinii dure să fie cernută la rate de 1000 PPH pe metru pătrat de suprafaţă a sitei. Ratele sunt chiar mai mari folosind site din oţel inoxidabil sau site cu deschideri mai mari. Ratele vor fi mai mici la făina moale.

Pentru a se conforma cu standardele industriei alimentare, echipamentele sunt proiectate ţinând cont de igienă. Au fost incluse modificări pentru a se asigura că tot materialul fin este cernut şi nu rămân noduli fini pe sită, ca urmare a stivuirii făinii.

Astfel de modificări şi caracteristici includ:

 

  • mişcarea rotativă care mai degrabă cerne materialul prin sită, decât s-o forţeze
  • acţiunea blândă care minimizează ruptura sitei din cauza obiectelor străine
  • design sanitare uşor de curăţat
  • curăţarea rulmenţilor ochiurilor de plasă
  • design anti-stivuire
  • întreţinere redusă