ENRO RO
 
 
 
Acasă / Aplicaţii / Industria Alimentară / Cernerea / Boabe de soia şi oleaginoase  

Boabe de soia şi oleaginoase

  Megatex Screener   Soybean Screening

Echipamentul de cernere este folosit în uzina de procesare a seminţelor oleaginoase, de la receptorul de curăţare până la cernerea făinii. Mişcarea unică de cernere a sitelor combină o mare capacitate cu separări corecte. Chiar dacă planta este de mărime medie sau este o operaţie care procesează mai mult de 5000 de tone pe zi, Arcon este capabil să ofere o sită potrivită pentru fiecare instalaţie.

Receptorul de curăţare

Pentru receptorul de curăţare este utilizată o sită pentru a elimina impurităţile, gunoiul de câmp şi alte materiale supradimensionate din cereale, înainte de depozitare. Îndepărtarea exactă a impurităţilor este esenţială pentru a evita deteriorarea cerealelor în siloz, deoarece impurităţile pot restricţiona circulaţia aerului în silozurile de depozitare. Cu impurităţile eliminate, se poate face economie de combustibil şi se reduce enorm posibilitatea unui incendiu.

Receptorul de curăţare implică de obicei volume mari de cereale. Pentru a procesa aceste volume în mod efectiv, este utilizat un dispozitiv de curăţare, cu bătaie lungă, de joasă frecvenţă, cu mişcare orizontală de cernere. Impurităţile sunt repede stratificate în jos pe deschiderile sitei fără agitaţie violentă şi re-amestecare. Acest lucru permite îndepărtarea precisă şi extrem de eficientă a impurităţilor din cereale. Cu o capacitate de cernere de până la 1000 TPH, sitele permit operatorilor să folosească mai puţine maşini care ocupă mai puţin spaţiu şi curăţă mai multe cereale

Cernerea făinii

Pe parcursul acestor stadii finale, sitele se asigură că mai puţin material pe-dimensiune este alimentat către echipamentul de măcinare. Cu mai puţină măcinare necesară, sunt necesare mai puţine mecanisme de măcinare şi reducerea rezultată de cai putere va conduce la economii ale costurilor operaţionale. Pentru separarea făinii fine utilizaţi o dimensiune a ochiurilor de plasă de 8-12, normele stricte privind densitatea şi mărimea sunt uşor respectat, ca urmare a mişcării rotative a sitelor. Această mişcare de cernere unică oferă separare foarte exactă.

Pentru separaţii cu plasă grosieră utilizaţi o dimensiune a ochiurilor de plasă de 4, produsul bun fiind împiedicat a se pierde deoarece mişcarea rotativă este suficient de delicată pentru a evita ruperea produsului bun în crupe.

Utilizând sitele, operatorii pot fi siguri că produsul final va fi întotdeauna în gama necesară de dimensiuni.

 

    AVANTAJE

  • Fiabilitate mare - robuste, designul durabil asigura funcţionarea neîntreruptă 24 ore pe zi
  • Întreţinere redusă - unitatea absorbantului dinamic este uşor de întreţinut, nu are
          mecanisme şi nu necesită lubrifiere
  • Înălţime liberă redusă - lângă unghiul orizontal al sitei silueta maşinii scade dramatic
  • Capacitate ridicată, volum redus - sitele pot oferi până la 1000 de TPH de cernere într-un volum compact de 4 x 4 m
  • Operare fără linie moartă - Sitele nu intră pe linie moartă, curăţarea efectivă a rulmenţilor ochiurilor de plasă împiedică bucăţile de grâu umed să se lipească de sită şi limitarea performanţei sitelor